Älska dig.

Psykisk ohläsa, VINTER 2018//2019

Om du inte älskar dig själv, hur ska då någon annan kunna göra det? Detta är till dig som kanske behöver just det här. En spark i arslet. Jag har alltid gjort det som förväntats utav mig, skrattat när jag ska ha gjort det, vart arg när jag ska och till o med vart elak när det förväntats av mig. En sak har jag lärt mig genom åren och det är att du ska göra det du vill, inte det andra förväntar sig av dig. Om du vågar säga nej så kommer du må sååå mycket bättre. Att älska sig själv, eller i alla fall tycka om sig själv, är som en pelare vi behöver för att kunna stå på benen och skydda sig själv. Det gör att man vågar stå upp för sig själv, vågar visa vem man är och vågar säga nej. Det är verkligen så viktigt att säga vad man tycker och tänker. Jag utmanar dig som läser detta att börja säga nej till saker du inte håller med om. Det kan vara något lätt bara, till exempel att man inte vill byta pass på jobbet för att bara vara snäll, utan du ville verkligen ha den där lediga eftermiddagen, eller att du exempel säger nej/ifrån till att äta på en viss restaurang eller till och med vilken affär du vill handla på. Säg vad du vill, det är verkligen viktigt!

Jag har alltid haft problem med att säga ifrån för att jag vill vara snäll, om någon frågat mig om passbyte på jobbet så har jag ALLTID sagt ja för att jag vill att personerna omkring mig ska ha det bättre än mig, och ja det kanske låter ’’dumt’’ att säga att jag är för snäll, men alltså wow, jag är det. Det är många personer som har utnyttjat det och jag har vart medveten om det men ÄNDÅ är jag snäll mot den personen. Nu är det slut på det, jag har lärt mig att säga ifrån. Självklart ska jag vara snäll ändå haha, men jag ska aldrig mer låta någon utnyttja det.

Vi frågar ofta oss själva; Vem är jag som säger att jag är smart, vacker, har talang & är fantastisk. Men vet du vad? Hylla dig själv, du är fan perfekt som du är. Glöm aldrig det!

För alltid er, Emmy Andersson

Gillar

Kommentarer

Julia Blomgren,
så otroligt viktig text<33 Du är grym!!
nouw.com/juliablomgren
emmysofie
emmysofie,
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Twitter