Gravid vecka 4-13

GRAVID 2019

Heeeej! Här kommer inlägget jag lovat, mina första veckor som gravid. Jag har skrivit i ett dokument varje vecka och vissa dagar också för att spara för minnet. Eftersom vi har blivit flyttade en del så stämmer inte alltid datumet och veckan överens. Men det ska det göra i fortsättningen.

Vecka 4-7. 8 februari -2 Mars

8/2 (4+0) Idag fick vi det bekräftat. Det stod gravid 1-2 på grav testet. Snälla du, stanna kvar i mig och var frisk. Vi önskar dig all lycka i världen. Du är värd allt. Bf 2019-10-10.

13/2 - Haha moshi<3 Idag fick du mig att må illa på morgonen för första gången, hoppas jag mår illa flera veckor till för då vet jag att du lever. Så ja, imorse kom illamåendet, bara tanken på morgonkaffet gjorde mig spyfärdig. Förutom det så är jag extremt trött så jag måste gå och lägga mig TIDIGT, annars slocknar jag på soffan. Andra kramper är att jag fryser. Imorgon ska jag träffa din mormor så då ska jag leta reda på en värmefilt, annars måste jag åka till Västerås haha. Det är ett måste!

14/2 - Glad alla hjärtans dag älskling.

Idag (6+5) var vi på tidigt ultraljud och fick se ditt lilla lilla hjärta slå. Mitt lilla blåbär. Jag mår fortfarande bra men brösten ömmar och molande värk. Vi vart bakåtflyttade en vecka så istället för vecka imorgon 8 så blev det vecka 7, lika glada är vi ändå. Nytt bf 2019-10-19.

1 Mars - Inge illamående idag, jag reagerade på kaffelukten men det gick bra att dricka ändå. Jag har börjat blivit riktigt orolig nu för missfall, jag väntar bara på det. Men eftersom brösten fortfarande gör riktigt ont och är ömma så ska jag inte oroa mig. Sist så försvann alla gravidsymptom. Just nu känns allting rätt, Jag tog ett ägglossningstest igen för det är det enda jag har hemma och test strecket är mycket starkare än kontrollstrecket så det är positivt. Jag vill inte vara orolig så vi har bokat ett ultraljud den 1/3, om två veckor. Då hoppas jag att vi ses. Då vill jag verkligen se att hjärtat slår och att allting ser bra ut med dig älskling. Fortfarande otroligt trött och frusen så idag måste jag köpa en värmefilt, annars vet jag inte hur jag ska klara detta haha. Längtar efter dig<3

Jag är så orolig just nu. Igår låg jag och googlade hur mycket som helst om just oro för missfall. Jag måste försöka njuta utav detta men jag kan inte. Ska köpa ett digitalt graviditetstest idag igen bara för att lugna mig. Jag måste ta upp oron med barnmorskan på fredag, hoppas verkligen hon kan hjälpa mig med oron. Förstår inte hur jag kunde vara så ’’obrydd’’ sist, då fick jag ju missfall. Men jag tror jag kanske kan lugna mig lite idag om jag tar ett nytt test.

Vecka 8. 3-9 Mars
Denna vecka har jag gjort illa mig, haha jag svävar i någon egen värld så jag vet knappt vad jag gör. Alla mina tankar går till dig bebis. Vi kommer kalla dig Moshi under tiden du är i magen. Jag har klämt fingrarna i dörren och även skurit av en del utav tummen i mandolinen. Illamåendet har börjat smyga sig på, värst på kvällarna.

Vecka 9. 10-16 Mars
Första dagen på nya veckan så fanns det en bula på magen på morgonen. Resten av veckan var spyor och illamående. Och trött så har vilat en heeeel del, det behövdes. Även mycket mer molande värk. Magen börjar bli väldigt svullen under dagarna ju längre in i veckan vi kommer.

Vecka 10. 17- 23 Mars
Fick nog av spyorna så kontaktade en läkare som skrev ut lergigan comp åt mig. Tackar gudarna för denna medicin. Denna vecka är du en kumquat, det tycker Pappa är lite roligt. Började nytt jobb denna vecka också, ingen vet något om dig ännu. Tack vare lergigan comp så mår jag bra på dagarna men tyvärr så spyr jag oftast upp kvällsmaten. Men det är värt det, längtar efter nästa ultraljud så jag får se dig.

Vecka 11. 24-30 Mars
På torsdagen denna vecka tar jag blodprov till KUB testet. Längtar efter att få se dig igen, och hoppas verkligen att ditt hjärta slår ännu. Klarar inte av att mista dig. Magen växer så det knakar, har väldigt svårt att dölja den. Nya kollegorna tjuvkikar men jag håller dig som hemlighet<3 Spyorna avtar men det kommer upp fortfarande, mest illamående men det gör inget.

Vecka 12. 31 Mars – 6 April
2019-04-01 kände vi livmodern, där du ligger och sover. På morgonen innan jag klivit upp och innan jag kissat, På höger sida, där var det en bula, ungefär som en apelsin. Vi längtar efter dig.
Att kliva upp och kissa varje natt börjar bli tröttsamt nu, är så himla trött. Har även svårt att sova om nätterna, sover oroligt.

Vecka 13. 7 – 11 April
I början av veckan (sön-tis) så kändes lite puffar men inte säkert på att det var du.
2019-04-09 var vi på KUB test och fick se dig. Du var alldeles perfekt, helt underbar. Du svalde, snurrade runt och hade en liten show för oss. Hjärtat slog och allting såg bra ut. Senare samma dag kändes puffarna igen, starkare och 2019-04-10 kändes de riktigt starkt. Nu förstod jag att det är du som showar där i. Fortfarande svårt att sova, känns som att jag ligger och halvsover hela tiden. Vi vart även flyttade på kub så nytt BF datum är 16 Oktober och vi går in i vecka 14 redan 2019-04-11.

Magen idag<3

Första ultraljudet och första positiva testet<3

MAgen vecka 7 och magen vecka 10<3

Jag som precis spytt upp en hel korg med körsbärstomater och äter flingor. Tack för flingorna älskling. Sen Magen idag igen<3

För alltid er, Emmy Andersson

Gillar

Kommentarer

SimonAndersson
SimonAndersson,
Roligt att läsa om dem första veckorna som gravid 😊
nouw.com/simonandersson
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Twitter