Gravidfotografering & kroppshets?

GRAVID 2019

Hej,
Jag vill lägga upp en text jag har skrivit för några månader sedan men inte publicerat och jag skriver efter texten hur jag tänker i dagsläget. Era kommentarer och tankar är välkomna.

''Nu har jag tänk på en sak för länge. Jag har alltid velat göra en gravidfotografering för att bevara min graviditet i fina bilder, hade tänkt att göra det i vecka 36-37 någon gång. Men fan alltså, när jag sitter och kollar på alla influencers och deras fina gravidbilder så ser jag bara hur vältränade kroppar dem har. De har liksom sin ''vanliga'' kropp med en kula på magen.Men min fråga lyder, dessa extra kilon som kroppen lägger på sig under graviditeten är det en del av allt fantastiskt som händer och det är en del av charmen vid dessa gravidfotograferingar? Ska man behöva känna kroppshets när man är gravid? Så som jag känner nu är att jag vill välja bort fotograferingen bara för att jag inte kommer trivas i min kropp och kommer inte heller vilja visa upp bilderna. Är det så himla fel? Vad tycker ni? Snälla kommentera era tankar och åsikter. Sen kan jag ju absolut ändra mina åsikter och tankar ju ''mer'' gravid jag blir, men detta är mina känslor just nu. Jag har redan ångest över att jag ska visa mig lättklädd och i bikini i sommar. Men vet ni? Man kanske bara ska tänka fuck it. Jag är gravid, jag bygger faktiskt en annan människa i min kropp, kanske den nya statsministern eller Prins Oskars blivande prinsessa. Att min kropp förändras nu är ju inte konstigt, de som kommer att reagera på min kropp är väl de som har just kropps hets och skäms över sin kropp. Jag är så kluven. Jag vill vara världens bästa mamma, världens finaste som gravid och världens bästa flickvän. Hur går allting ihop? Kan ni hjälpa mig?''


Nu när ni har läst texten som jag skrev i våras så vill jag dela med mig utav mina tankar jag har nu, som höggravid. Jag hade en gravidfotografering inbokad för två veckor sedan, jag avbokade den första för att jag mådde riktigt dåligt men när jag skulle boka om den så kände jag att jag verkligen inte ville göra fotograferingen. Jag känner mig så tjock och ful. Ni som har läst min blogg ett tag vet ju att jag alltid är väldigt ärlig här och skriver vad jag vill ovh därför kan jag skriva att jag känner mig ful och tjock, exakt det sa jag till fotografen också och han förstod. Det är så synd att jag har dessa känslor men jag har ändå en hel del bilder som jag tar själv så jag fångar graviditeten i bilder ändå och sen så har jag ju youtube. Jag nästan längtar tills bebisen är ute nu så jag kan börja träna och gå ned i vikt för att få tillbaka min kropp som den var innan graviditeten,iallafall en del utav den. Jag behövde bara skriva av mig.


För alltid er, Emmy Andersson

Gillar

Kommentarer

  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Twitter