Jag är inte mer än människa, tyvärr.

Precis som rubriken lyder så vill jag bara säga att jag är inte mer än människa, tyvärr. Hur mycket jag än vill vara det så tyvärr, jag kan inte det. Jag vet att det förväntas mycket utav mig, jag ska vara en bra flickvän/sambo, en bra kollega, en bra dotter som mina föräldrar kan vara stolta över, jag ska även vara en bra vän. Folk förväntar sig att jag ska höra av mig hela tiden, göra plats och tid för allt och alla. Jag är gärna alla till lags men ibland så orkar jag inte med allt.

Just nu är jag i en period då jag behöver vara mycket själv, jag vill bara vara hemma och ta hand om mig själv. Få mysa runt i mjukiskläder och bara njuta av att inte göra någonting. Kanske känner jag såhär idag för att jag alltid har haft såna höga förväntningar på mig. Att vara en bra vän, kollega, sambo, dotter och allt vad ni vill. Vissa människor kan ge mig dåligt samvete bara för att dem inte uppfattar att dem ALLTID är min prio ett. Tro mig, ni är det, men när jag inte mår så bra så måste jag få ta hand om mig själv och jag hoppas att ni förstår det lite mer när jag skriver ner det i ord så här.

Varför ställer vi så mycket kvar på varandra? Bygger upp förväntningar om allt och alla? Jag tycker att den enda människan som ska kunna ställa krav på dig är du själv. Du vet hur det är när föräldrarna, lärarna eller vännerna ställer höga kvar på dig, pressen som du känner då? Den kan leda till ångest. Eller ännu värre, prestationsångest. Det är inte konstigt att psykisk ohälsa har ökat så mycket de senaste åren hos ungdomar. Kan vi sluta ställa krav och bara ta hand om varandra? Om du vet att din bästa väns föräldrar eller pojk/flickvän ställer höga krav på personen, tänk efter lite, du kanske inte behöver få lika mycket uppmärksamhet. Ge hellre än att ta.

En annan sak som förväntas utav mig är att jag alltid, ALLTID, ska ha ett toppen humör. Bara för att jag alltid har haft det. Just nu tror jag att bägaren har runnit över, för jag pallar fan inte mer. Självklart så är jag snäll och trevlig när du träffar mig men OM jag inte är det, så är jag inte arg på dig. Det märker du om jag är haha. Nu så använder jag ordet ’’du’’ och det är för att jag vill att ni ALLA ska ta åt er. Är jag inte SPRUDLANDE när vi ses, så är inget fel. Jag är inte mer än en människa, precis som du.

För alltid er, Emmy Andersson

Gillar

Kommentarer

Julia Blomgren,
emmysofie
emmysofie,
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Twitter