Käftsmäll

Psykisk ohläsa, Vinter 2016//2017

Och där kom käftsmällen, jag har blivit sjukskriven.
Igår eftermiddag var jag hos läkaren och hon kom fram till att sjukskriva mig och skriva ut två olika tabletter mot min ångest och panikångest. Där sitter jag i ett litet rum på vårdcentralen i Köping och blir tårmild. "Jag vill bara må bra" tänker jag för mig själv. När jag väl var klar där så började jag gå mot Apoteket med tunga steg för att hämta ut dom här tabletterna läkaren skrivit ut till mig. Sertralin och atarax.

Läkaren berättade också att utav sertralinen så kan man få en så kallad dipp första 10-14 dagarna av användningen. Man kan få så konstiga tankar och allt kan nästan bli värre nu bara för att det ska vända och bli bättre sen. Så här ligger jag i min morgonrock på soffan, tagit första tabletten och väntar på att något ska hända i kroppen. Troligtvis kommer ingenting att hända idag, eller imorgon. Jag hoppas på mitt bästa.

För alltid er, Emmy Andersson

Gillar

Kommentarer

charlottelinden
charlottelinden,
Hur har det gått för mig? Jag fick också utskrivet just Sertralin och Atarax i samband med att jag blev sjukskriven.
nouw.com/charlottelinden
emmysofie
emmysofie,
När blev du det och för vad? Jag hade ett par jobbiga veckor i början men det börjar bli så mycket bättre nu. Vissa dagar är självklar sämre än andra.
nouw.com/emmysofie
charlottelinden
charlottelinden,
Blev sjukskriven för ångest, panikångest & depression.
nouw.com/charlottelinden
charlottelinden
charlottelinden,
I början av 2015 till och med slutet av 2015.
nouw.com/charlottelinden
emmysofie
emmysofie,
Hur är det nu?
nouw.com/emmysofie
charlottelinden
charlottelinden,
Jag tycker, tyvärr, att det är precis likadant som det var innan. Jag fick utskrivet medicin och gick i samtal hos psykolog. För närvarande äter jag varken medicinen eller går kvar hos psykologen då jag blev "ivägskickad" bara för att jag skulle avsluta min sjukskrivning. :/ Hur är det för dig?
nouw.com/charlottelinden
emmysofie
emmysofie,
Var det inte jobbigt att bara sluta med medicinen? Men tycker inte dom kan bara skicka iväg dig, känns inte rättvist! Jo just nu är det upp och ner. Min psykolog slutade mitt i våran terapi och jag ska få en ny om några veckor hoppas jag, så det är inte kämpigt.
nouw.com/emmysofie
charlottelinden
charlottelinden,
Jag ville egentligen aldrig sluta med medicinen, men jag var dålig och glömde bort att ta den vilket gjorde att jag till slut slutade helt. Vågar inte hålla på och laborera med det och börja om hur som helst heller då det är läskigt att måendet förvärras i början.
Nej, jag är också besviken på att de skickade iväg mig. Jag funderar på att söka igen, men det är ju så svårt att ta det steget. Åh, vad jobbigt. Jag fick också byta psykolog då de slutade på rad efter varandra. Det är så synd när sådant händer för det tar ju tid att bygga upp en relation med en okänd människa..
nouw.com/charlottelinden
emmysofie
emmysofie,
Gjorde lika för ett par år sedan med medicinen, slarvade, glömde och sen helt slutade. Jag sökte hjälp nu igen efter ett par år för att jag vet att jag mår bättre med medicinen och vet att även om de första 2-3 veckorna är piss så är det värt det i slut ändan. Jag har fått in rutin nu att varje morgon jag går upp så har jag tabletterna liggandes på sängbordet tillsammans med p-piller som också tar varje dag, tar innan jag kliver ur sängen.
nouw.com/emmysofie
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Twitter