Känna någon annans känslor istället för dina egna?

Psykisk ohläsa

Jag har plöjt igenom en serie nu, troligtvis någon av de bästa serierna jag har sett. Jag fastnade efter bara några minuter. Den är så realistisk, har hög igenkänningsfaktor och får mig att känna alla olika känslor.

Sen jag fick Luna så har jag knappt kollat på serier, alltid när hon har somnat så har jag städat, tvättat, fixat mat osv. Ni vet, den ’’vanliga mammarollen’’ i en svensk familj som vi är. Självklart hjälps vi åt med allt här hemma men ni förstår säkert vad jag menar.

Men nu på den senaste tiden så har jag börjat kolla på den här serien då och verkligen kollat på 4 säsonger på bara några veckor. Idag kom jag på vad som har fått mig att kolla på denna serie slaviskt. Den ger mig så mycket känslor, skratt och tankar. Jag lever mig in i karaktärerna så otroligt mycket och känner känslorna som dem förmedlar. Jag har använt denna serie för att dölja mina egna känslor, jag har velat känna deras. Har dem vart glada så har jag vart glad, har dem vart ledsna så har jag vart ledsen. Åt dem. Jag lägger mina egna problem och tankar åt sidan och känner någon annans känslor. Är det konstigt? Jag vet inte.

Jag vet inte heller om det har hjälpt mig eller bara dragit ut på tiden som jag kanske hade kunnat lagt på mig själv. Men när jag kom på detta så var det som en självklarhet, jag har alltid gjort såhär. Gossip girl, Hart of Dixie, 13 reasons why m.m. Jag ska ta upp detta med min psykolog och se vad hon säger. Det är säkert väldigt vanligt och när det slog mig så slog det mig också att andra tänker säkert som jag, att det kanske är konstigt. Det var försöker säga är att du inte är ensam om det, jag gör lika dant. Vi alla har olika sätt att hantera ångest och oro på. Även om det är att försvinna några timmar i någon annans känslor, så är det okej.

För alltid er, Emmy Andersson

Gillar

Kommentarer

  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Twitter