Panikångest

Psykisk ohläsa

Idag hände det igen, det som inte får hända. Jag fick en panikångestattack. Igen. Jag trodde det var över, det var så länge sen jag fick det.


Jag sitter i bilen påväg hem från Ellie, hamnar bakom en lastbil med stora timmerstockar på. Jag har solen i ögonen och lastbilen kör sååå sakta. Enda sedan jag var liten så har jag alltid tänkt att stockarna inte sitter fast ordentligt och att någon kommer åka av och åka rakt in i mig. Självklart tänkte jag så idag med. Så med den tanken i huvudet, irriterad för att lastbilen kör så sakta och med solen i ögonen så börjar det komma krypandes. Först blev jag arg, jag bara satt och skrek rakt ut i bilen. Högt, tyst, mörkt, ljust. Det var då jag började förstå. Okej, FAN, nu kommer det.


Jag får sån panik så jag inte vet vad jag ska ta mig till, tillslut skriver jag till Ellie att jag får en panik attack och hon ringer mig på tre sekunder och ber mig att stanna bilen. När jag väl kliver ur bilen så får jag panik över att jag ska sätta mig i den och åka hem i den. Efter några om och men så hoppar jag in i bilen igen med telefonen klistrad i örat där jag hör från andra änden att jag kan köra hem, det är inte farligt. Tänker för mig själv precis samma sak ''okej emmy, det är inte farligt, du klarar dig hem.''


Uppspringandes för trappen och inramlandes i hallen så kommer jag tillslut hem. Ligger på mitt hallgolv och storbölar.

För alltid er, Emmy Andersson

Gillar

Kommentarer

  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Twitter