VARFÖR BLOGGAR JAG?

Psykisk ohläsa, SOMMAR 2020

De flesta av oss har eller har haft en blogg. Av många olika anledningar. Vissa vill bli stora bloggare, vissa skriva dagbok, vissa delar med sig av recept. Min blogg blev min räddare i nöden.

Jag har bloggat sedan jag säkert var 14 år, då var det mest för att ”alla andra” hade det. Jag delade med mig utav vad jag hade gjort under dagen, shopping och bilder på mig själv haha, jag hade många läsare då, men vet inte riktigt vad dom ville läsa haha. När jag blev lite äldre så slutade jag blogga, då hamnade mitt fokus på killar, skolan, kompisar m.m.

Vid 20 års ålder gick jag in i väggen, jag var utbränd. Jag fick börja med antidepressiva IGEN och blev sjukskriven på heltid. Detta var en otroligt tuff period i mitt liv. Jag hade precis flyttat till min första egna lägenhet efter att tidigare ha bott tillsammans med en pojkvän, boende utomlands osv. Min psykolog och läkare sa att jag behövde komma ut ur lägenheten minst en gång per dag men vad skulle jag göra? Psykologen sa att jag skulle tänka ut vad jag har gjort tidigare när jag mått dåligt och då kommoder till mig, skriva!

Jag har alltid älskat att skriva, speciellt om känslor. Att klicka på”publicera” var som ett avslut. Såfort jag fick en panikångestattack eller kände mig nere så skrev jag ner allting som jag kände och mådde så mycket bättre så fort jag publicerat. Problemet var ju att jag var tvungen att ta mig ut också, för att bli bättre. Så en timme om dagen tog jag mig till biblioteket i Köping för att blogga. Alla mina inlägg finns under kategorin ”psykisk ohälsa”. Dom hade gratis Wi-Fi och jag fick komma ut. Efter några månader mådde jag mycket bättre, självklart tog jag mig inte dit varje dag, för att vissa dagar kom jag inte ur sängen eller prata. Psyket var förstört. Men tack vare bloggen så kunde jag komma tillbaka starkare än någonsin. Tack.

För alltid er, Emmy Andersson

Gillar

Kommentarer

Pilla
,
<3
  • Instagram
  • Nouw
  • Snapchat
  • Twitter